Teknolojinin Tercümanlara Etkisi
Teknolojinin Tercümanlara Etkisi
4.01.2020

Gelin tercüme teknolojilerinin avantajlarına yakında bakalım. 

Tercümanlar arasında gerçek bir tercüme teknolojisi fikir ayrılığı bulunuyor. Bir çok tercüman söz konusu teknolojileri kullanmayı düşünmezken hatta nefret ederken bir çok tercüman da teknolojilerin oldukça yararlı ve iş kolaylaştırıcı olduğunu düşünüyor. 

 

Efektif ve Kaliteli Tercüme

    Tercüme işlemini destekleyen ve verimliliğini artıran teknolojiler gerçekten önemlidir. Oldukça hızlı dizüstü bilgisayarlara ve masaüstü bilgisayarlara, kullanacak bir yığın güce sahibiz. Bazı tercümanlar çoklu ekranlar ve son teknoloji çeviri ekipmanları kullanarak hem zamandan tasarruf ediyor hem de çeviri aşamasını daha verimli kılabiliyor. Terminolojileri takip edebilmek ve çevirilerin tutarlılığını ölçerek çeviri kalitesini artırmak oldukça kolay. Bu araçlar her zaman ucuz olmamaktadır ancak profesyonel tercümanlar için bu durum sorun teşkil etmemektedir. Çünkü yapılan yatırımlar her daim karşılığını vermektedir.

 

Hızlı Verimli ve Acil Tercüme

     Teknolojiler genel olarak işlemleri hızlandırmak üzerine dizayn edilirler. Bu her işte ve her sektörde böyledir. Kalite ve hız teknolojinin etkisiyle paralel anlamda artarak güncellenmektedir.Bu programlara ve sistemlere ses tanıma ve algılamada dahil edilebilir.

CAT (Computer-aided translation) araçları denilen tercüme teknoloji araçları sayesinde bir çok tercüme işlemi hızlanmaktadır. 

 

Müşteri Beklentilerini Karşılama

      Tercüme teknolojileri firmalara ve tercümanlara, müşterilerinin beklentilerini karşılama konusunda müthiş destek vermektedir. Oluşturulan veritabanları, hızlı iletişim, hızlı revize edebilme, online fiyat teklifleri ve online tercüme sistemleri ile tercüme sektörü sadece arz açısından değil talep açısından, yani müşteri açısından da hızlanmaktadır.

Tercüme teknolojileri tabi ki her şey değildir. Her daim işi tercüman yapmaktadır. Bazı tercümanların tercüme teknolojilerine karşı ön yargılı olmaları bu açıdan anlaşılabilir gelmektedir.

Teknolojiye ve programlara karşı ön yargılı olmak yerine adapte olarak kendi yararımıza kullanmak daha mantıklı olacaktır. Amacımız tüm işi teknolojik araçlara yaptırmak değil, biz işimizi yaparken işlemleri hızlandırarak daha kolay bir hale getirilmesi olmalıdır. Üstelik bu sayede verilen tercüme hizmetlerinin kalitesi de bir hayli artabilmektedir.